”Det är som att ha en egen it-avdelning. De kollar att allt funkar och vi har en bra kontakt.”

Dan Isaksson
Research & Application Development Manager på I-Tech

Nu får I-Tech kunnig it-personal utan krångel eller dyra kostnader

Fakta: I-Tech

I-Tech AB är ett svenskt bioteknikbolag som utvecklar Selektope®, en aktiv ingrediens i marina antifoulingfärger som motverkar påväxt av havstulpaner.

Grundat: 2000
Antal anställda: 14 (ink. konsulter)
Marknad: Internationell
Bransch: Kemi

Utmaning: Hitta en lyhörd it-partner med förståelse för företagets behov

I-Tech har sina rötter i forskningen och började som ett projekt vid Göteborgs Universitet och Chalmers Tekniska Högskola. Bolaget har funnits sedan millennieskiftet och har sakta men säkert etablerat sig på den globala sjöfartsmarknaden. De utvecklar Selektope®, en nyckelingrediens i antifoulingfärg som används för att skydda båtar och fartyg från påväxt av oönskade organismer. Marknaden är enorm, potentialen likaså.

I-Tech var länge ett litet bolag som klarade av att hantera sin it själva. Allt eftersom företaget växte tog de hjälp av externa leverantörer för att bygga upp en mer hållbar it-miljö. Men att hitta rätt partner att utveckla ett långsiktigt samarbete med blev en utmaning.

Som växande organisation behöver I-Tech en it-partner som är lyhörd och flexibel. Någon som kan se vilka områden som behöver struktureras och hitta en lösning som passar bäst för just deras verksamhet – inte den lösning som råkar vara smidigast för it-partnern. I-Tech behöver en it-miljö som fungerar utan krångel och som fortsätter att fungera även när företaget växer.

– Det var dags för nästa steg. Vi hade gått från att vara några få personer till att vara ett företag med mer personal och medarbetare i olika länder. Vi hade helt enkelt växtvärk i vår it-miljö. Vi behövde bättre struktur och system för basala funktioner, som hur vi handskas med dokument och hur vi har tillgång till dem på ett gemensamt och säkert sätt, berättar Dan Isaksson, Research & Application Development Manager samt kontaktperson för it-frågor på I-Tech.

”Delecsys är enkla att prata med, lätta att få tag på och när vi ber om någonting så tar de hand om det direkt.”

Lösning: En extern it-avdelning som bryr sig

När I-Tech tog kontakt med Delecsys var uppdraget att kontinuerligt göra back-up på I-Techs Microsoft 365-miljö. Uppdraget skulle dock snart komma att växa.

– Det klickade snabbt mellan mig och Oliver Tidblom-Kjellberger som är operativ chef på Delecsys. Vi var två företag i ungefär samma storlek, två likvärdiga parter. När vi arbetat med andra, mycket större företag har det ofta blivit gnissel. Delecsys är däremot enkla att prata med, lätta att få tag på och när vi ber om någonting så tar de hand om det direkt, säger Dan Isaksson.

Idag fungerar Delecsys som I-Techs it-avdelning. Det som började med att backa upp, sköta och vara driftansvariga för Microsoft 365, har utvecklats till att Delecsys även tar hand om it-strategi, både preventivt och proaktivt, relevanta säkerhethetsköp samt sköter arbetsplatsinköp och installerar dem. Delecsys tar även hand om support och om någonting strular eller går fel löser de problemet.

I-Tech har nyligen genomgått en kontorsflytt och Delecsys har hjälpt till med de it-relaterade frågorna i flytten.

– Det märks tydligt att Delecsys bryr sig om vårt företag. Det är som att ha en egen it-avdelning. De kollar att allt funkar och vi har en bra kontakt, säger Dan Isaksson.

I-Tech har nu en struktur och it-miljö som passar ett mellanstort bolag. Strukturen är inte onödigt komplicerad utan är matchad mot I-Techs unika behov. En viktig faktor är att it-miljön är skalbar. Företaget växer kontinuerligt och då måste it-miljön ha förutsättningar för att följa med i utvecklingen. I-Techs it fungerar, det är inget krångel och kunniga medarbetare med rätt kompetens är bara ett samtal bort.

– Även om vi skulle anställa en egen it-tekniker skulle vi aldrig få samma hjälp som vi får av Delecsys idag. En it-avdelning behöver kunna lösa många olika saker, och det är väldigt sällan en och samma person sitter på all kompetens. När vi hör av oss till Delecsys får vi tillgång till olika personer beroende på vad som ska lösas. Det är smart ur en ekonomisk synvinkel, och fungerar dessutom väldigt bra.

Kostnadsfri rådgivning

Ibland kan det vara svårt att veta var man ska börja. Vi hjälper dig! Välkommen att boka en timme kostnadsfri rådgivning med en av våra it-strateger. Ett lösningsorienterat möte där vi tillsammans tittar på din situation – och du, du binder dig inte till någonting.