Johan Ryberg, It-ansvarig på Gösab Sotning AB

Med Microsoft 365 kan vi arbeta precis så som vi vill

Johan Ryberg
It-ansvarig

Effektivare It-administration genom Microsoft 365

Fakta: Gösab Sotning AB

Gösab Sotning AB kärnverksamhet är som namnet antyder sotning och drivs sedan 2005 av familjen Ryberg och har idag vuxit till över 80 medarbetare som arbetar med sotning samt i systerföretaget Gösab Ventilation AB. Här finns experter inom allt som har med ventilationssystem att göra.

Grundat: 1973
Antal anställda: 80+
Marknad: Från Skövde ner till Halmstad in i landet till Jönköping 
Bransch: Sotning och Ventilation

Utmaning: Arbeta effektivt med It-administration när företaget växer

Gösab har bedrivit sin kärnverksamhet inom sotning sedan 1973 och vuxit med uppdrag inom ett allt större geografiskt område sedan dess. Uppdragsområdena sträcker sig ändå från Skövde ner till Halmstad och in i landet till Jönköping. Man har sedan dess även startat upp verksamhet inom Ventilation som expanderat väl. Idag sysselsätter man över 80 medarbetare.

Gösab har samarbetat med Delecsys i runt 14 år och använder sig främst av Delecsys för att tillföra spetskompetens, då It-ansvarig utför de flesta it-relaterade uppgifterna själv.  

När antalet medarbetare blivit allt fler i kombination med att krav på t.ex. informationssäkerheten ökat blir det också mer att administrera vad gäller licenser, säkerhetsinställningar, uppdateringar med mera. Ett mer digitaliserat arbetssätt ställer dessutom ännu högre krav på att it-miljön ständigt fungerar.

Sammantaget fanns det ett behov av att modernisera och effektivisera arbetssättet avseende administration av it-miljön.

“Från början hade vi faktiskt servrar på kontoret till att senare arbeta mer molnbaserat men mot en serverhall (Delecsys Private Cloud) till att nu ha tagit steget till att arbeta i en hybridlösning.”

Lösning: Migrering till Microsoft 365 för att kunna nyttja dess fördelar fullt ut.

För att möjliggöra ett effektivare arbetssätt genomfördes en flytt av tjänster och funktioner till Microsoft 365. Resultatet är att verksamheten nu arbetar i en hybridmiljö där vissa funktioner är placerade i Microsoft 365 och övriga placerade i Delecsys Private Cloud.

En molnbaserad uppsättning hos Microsoft har skapat en möjlighet att integrera ett strukturerat arbetssätt som dessutom gillas av organisation då det inte känns krångligt och alla kan se fördelarna med att enklare kunna kommunicera, dela information och alltid ha aktuella säkerhetskopior på sina data.

            Den stora fördelen är att uppsättningen bygger på OneDrive vilket är nyckeln till att det blivit smidigare. Dels säkerhetskopierar den allt arbete ifall någon skulle råka radera något men även att de kan få tillgång till sina dokument från olika enheter. Skulle de åka ifrån datorn har de tillgång via sin telefon och på fältet använder vi smartphones och plattor där vi enkelt kan dela dokument och bilder mellan oss. Det har varit helt underbart för oss på det här bolaget och precis så som man ska arbeta.

      Johan uppskattar det samarbete som han och Delecsys byggt upp under åren.

            Det fina med Delecsys och det samarbete som vi haft i runt 14 år är flexibiliteten för mig som sköter 85–90 % av alla it-uppgifter själv. Jag kan ta in deras spetskompetens med kort varsel när jag behöver det och de är alltid insatta och förstår mig väl.

      Läs mer om Gösab Sotning AB HÄR

Kostnadsfri rådgivning

Ibland kan det vara svårt att veta var man ska börja. Vi hjälper dig! Välkommen att boka en timme kostnadsfri rådgivning med en av våra it-strateger. Ett lösningsorienterat möte där vi tillsammans tittar på din situation – och du, du binder dig inte till någonting.